onsdag 30 november 2011

Inspiration: Våga vägra svart!

Veckans utmaning! -Våga vägra svart!

Törs du att i 21 dagar undvika färgen svart och istället bära någon av höstens nya färger som camel, senapsgult, brunt, bränd orange, grått, buteljgrönt och marinblått?

Om du använder övervägande svart i din klädsel bör du reflektera över vad du vill signalera med din utsida. Kanske har du hamnat i samma beteende som flertalet kvinnor gjort, där svart blivit lösningen på all färgsättning. Vår förhoppning är att du funderar över vad svart kommunicerar och att du långsamt förändrar din syn på färgen. I arbetet med att finna en personlig stil är svart ett av de svåra problemen för oss att lösa. För många är svarta kläder ett sätt att ”gömma” kroppen, det är bekvämt, enkelt och ett säkert kort. Har du aldrig funderat över att marinblått, grått, mörkbrunt och buteljgrönt gör dig lika smal och betydligt yngre och vackrare?

Fundera ett tag över följande frågor och påstående:

Alla passar i svart!
Det är en festlig färg, eller hur?
Svart är färgen som passar till allting!
Blir man inte smalare?


Vår uppmaning till dig denna vecka:

Undersök din garderob och räkna hur många av dina kläder som är svarta!
Fundera över när du började använda svarta kläder.
Hur såg ditt liv ut då?
Hände det något speciellt?


Óm du lyckats undvika färgen svart under 21 dagar, hör av dig och kommentera hur du upplevde detta!

Våga vägra svart är något vi "missionerar" om varje dag i vårt arbete och du kan vara säker på att vi kommer att återkomma med tankar kring denna färg i bloggen framöver...:)

2 kommentarer:

  1. Hmm 21 dagar!! Kanske vi kan smygstarta lite och testa 7 dagar?? ;)

    SvaraRadera
  2. Absolut Lotta! Smygstarta och se hur det känns... enligt KBT tar det 21 dagar att bli "fri" från en "dålig" vana...:) Lycka till!

    SvaraRadera