måndag 21 november 2011

Underbara måndag: Ge en komplimang!

Om man ger får man tillbaka, vilket i företagsvärlden går under begreppet ”givers gain”. Detta innebär att du rekommenderar och lyfter andra företagsvänner, något som i det långa loppet även gynnar ditt eget företag. I det "vanliga livet" kan detta översättas till det vi alla känner igen, den "gyllene regeln"...
Vi tror dock att det finns en rädsla för många att våga tycka och berömma då det innebär att man tar ställning och att vi alltför ofta kräver något tillbaka. Ett beröm som är äkta handlar alltid om att ge utan en baktanke. I förlängningen får du tillbaka, men kanske från någon du minst anar. Detta skapar positiva energier och flöden omkring dig.Inled din måndag med att ge beröm eller tacka för något du kanske ibland tycker är självklart, utan att förvänta dig en komplimang tillbaka!
Tacka din kollega för att han/hon är underbar att arbeta med! Eller varför inte berätta för din man hur snäll han är som alltid häller upp kaffet till dig på mornarna.
Enligt KBT tar det 21 dagar att förändra ett beteende, att kritisera och gnälla är en dålig vana, byt ut den mot en positiv. Testa att berömma personer i din omgivning under 21 dagar och upplev hur underbart det känns!

Berätta om bästa komplimangen du gett och vilken reaktion du fick och vinn en biobiljett!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar