tisdag 6 december 2011

Debatt och provokation: Tanten är tillbaka!
”Tanten” är på ingång, vilket tydligt syns i modet. Mode är alltid en stark och tydlig signal på vad som sker runtomring oss. Många undrar kanske varför detta fenomen uppkommit. Enkelt tror vi… en tydlig reaktion på ett liberalistiskt samhälle där individualitet är ledordet och där baksidan naturligtvis blir en växande egoism… sköt dig själv och skit i andra… Många har slutat bry sig om varandra, rädda för att lägga sig i och störa. Kanske tanten inte var så dum… hon vågade ryta till barnen på gården när de inte uppförde sig väl. Kanske vi rent av förlorat oss själva i sökandet efter vårt självförverkligande. Kanske feminismens krav på jämlikhet gick snett … för vem skulle vi bli lika? Männen? Lyft fram kvinnligt och manligt och en jämställd syn på våra värden som människor. Det mjuka, kvinnliga ska värderas lika mycket som det manliga. Vi är bra på olika saker och kanske kvinnor hamnat i en kvinnofälla … föda barn, skapa karriär, vara smala, vackra, laga ekologisk mat, leka pedagogiska lekar med barnen och hinna med hemmet?

Reflektera över bilden på paret,...fantastiska positioner med tydliga könsroller där båda visar ett tydligt samspel av manligt och kvinnligt.


Vad tycker du om tanten?

Bilden överst är från H&M´s vårkollektion 2012 och bilden på paret är reklam för William Gregor Watches hämtad på Ur&Penns hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar