måndag 20 februari 2012

Underbara måndag: Hårtips för frusna hår

Då var det måndag igen och vädret denna februarimånad varierar i hela Sverige, vilket påverkar vårt hår. Enkla tips för håret och grunden till en snygg frisyr är alltid att använda bra produkter som skyddar från all yttre påverkan. Med lite egen tid kan du uträtta underverk för ditt hår! Och tänk även på att en snygg mössa både skyddar och värmer.


Dagens hårvårdstips är hämtad från Paul Mitchell Sveriges hemsida:


Börja med att tvätta rent håret ordentligt. Välj ett shampoo som är anpassat för just din hår typ, exempelvis Super Strong om du har skadat hår, Extra Body för fina, tunna hår och Super Skinny för hår som är svåra att tämja. För hår som behöver extra fukt finns den nya exklusiva Awapuhi Ginger serien som vi skrev om förra veckan.

Handdukstorka håret och använd dig sedan av en inpackning. Välj en favorit ur Paul Mitchells breda sortiment. Fråga din frisör vad som passar just ditt hår! För maximal effekt kan du låta den sitta i under natten, skölj därefter som vanligt och använd gärna The Conditioner som en leave-in balsam. Eller varför inte prova The Cream som fungerar som en volymgivande balsam som du inte sköljer ut.

Kom ihåg att du alltid bör använda schampoo, balsam och stylingprodukt i samma märke då dessa är framtagna för att fungera tillsammans, precis som en hudvårdsserie. Att tvätta sitt ansikte med tvål och därefter smörja in sig med en dyr anti-rynkkräm är att slänga pengar i sjön, precis samma gäller för ditt hår. Vilken är din favorit av alla hårvårdsprodukter?


Bilden på den fina baskerna är hämtad från: http://musikpolis.blogg.se/images/2009/basker-hm_47674709.jpg

2 kommentarer:

  1. Jag har lockigt hår, och för att det ska se allra bäst ut har jag slutat med schampoo och tvättar med balsam istället. Gör stoor skillnad!!

    SvaraRadera
  2. Ja det verkar vara en hel del som gått över till att tvätta håret med balsam...egentligen är det samma som att tvätta av sin makeup med sin hudkräm vilket inte är ultimat i längden. Det bästa du kan göra är att använda ett schampoo anpassat för din hårtyp, som ger fukt och formar dina lockar och behåller de naturliga fetterna i håret. Det tycker vi :)

    SvaraRadera