söndag 11 mars 2012

Personlig stil: En tuff kvinna i mjuk förpackning

Vi förvånas ständigt över att så många kvinnor vill se tuffa ut, finns det något vackrare än ett vänligt utseende? Att vara tuff är ofta detsamma som att vara svartklädd och vi vill inspirera dig till nya sätt att se "tuff" ut, utan att använda övervägande svart som färg i din garderob.

Vi återkommer till detta ämne, var så säker :) Tills dess är det Trulls, en av våra modeller från GÖR OM MIG showen i Växjö som vi hade tillsammans med Storgatan29, som får representera den tuffa kvinnan i mjuk förpackning.

Trulls är en 51 årig estetlärare på gymnasiet, med ett stort intresse av kultur, teater, dans, musik och resor. De positiva ord Ingrid beskrev sig med är att hon är kreativ, idérik, en bra lyssnare, energisk och inspirerande och hon ville få hjälp med att framhäva just detta. Men som lärare kan det vara svårt att veta vilken stil som är den rätta för att inte uppfattas på fel sätt. Ingrid ville framhäva mer pondus, men samtidigt visa sin kreativa sida och ändå inte klä sig som eleverna.

”Eleverna är ofta mycket färgsprakande, men också mycket svarta och jag tror att det är att jag vill vara en mera neutral kontrast till dom, och därför oftast väljer svart. Jag har inga problem med att bli äldre utan trivs med det men känner att jag inte vill framstå som om jag försöker efterlikna eleverna i stilen. Jag vill inte heller framstå som medelålders vilket låter alldeles för trist och tråkigt… Haha! =)...fast det är inte vattentätt! Ibland möter jag någon elev som har samma kläder!!”


När vi mötte Ingrid var hon genomgående svart, den enda färg hon bar med färg var hennes bruna jacka och färgade halsduk, vilket var de två detaljer vi satte fokus på. Den svarta färgen var så dominant i Ingrids garderob att hon inte visste hur hon skulle bryta denna trend. Ingrid är varm i färgerna och vi ville få fram en mer brun ton på hennes hår för att på så sätt ge henne mer möjligheter att släppa in andra färger på kläderna. En ljusare ton på håret underlättar även hennes utväxt som blir mindre markant. Inledningsvis avfärgades hennes hemmafärgade och svarta hår och frisyren klipptes upp för att få fram hennes vackra fall och ge henne den volym hon behöver.

På kläderna fick Ingrid en naturvit färgskala, då vitt står för ljuset som befriar och renar men även är en diskret och kraftfull färg som stärker identiteten hos bäraren. Vitt förknippas med livet och den goda och kvinnliga kraften. Det stickade, ullmaterialet i koftan mixades med spets i linnet och tillsammans med smycken i sten, svarta skinnbyxor och bruna kängor skapades en perfekt balans mellan attityd, pondus och mjukhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar