tisdag 24 april 2012

Debatt och provokation: Gamla tanter!Härligt att även gamla tanter får vara med i Eurovision...! ja ni läste rätt: GAMLA TANTER. Två "hemska" ord som många i dagens samhälle tydligen anser är både diskriminerande, nedvärderande och provocerande.

Så trött man blir… Alla dessa ideal vi matas med beträffande idealet ungdom… Varje dag möter vi kvinnor som beklagar sig över att de inte vill se ”tantiga” ut… Hur ser en tant ut? En insändare i tidningen M förra för ett tag sedan slog verkligen alla rekord. En "dam" uttryckte följande:

"…ordet ”gamla” är nedsättande. Jag är 78 år och vill inte bli benämnd som ”gamla mamma”. Visst har jag åldern inne men vill inte omtalas som ”gammal”. Det är många som delar min uppfattning och att det är nedlåtande att uttrycka sig så…."
Om man 78 år är man inte gammal då? Vem satte en värdering på att ordet gammal är ett fult ord? Är ordet ung även det ett fult ord? Hur länge bör man kalla någon för ungdom, när blir det fel och när slutar vi vara ungdomar? Vad tycker du? Vad är felet med att bli gammal? Vad är felet med att vara tant? Är det inte konstigt hur ålder, livserfarenhet, skrattrynkor och visdom kan vändas till något negativt i samhället...

Bildkälla
Vi avslutar detta inlägg med en fantastisk bild på Lill Lindfors, en underbart vacker tant, en kvinna som bär sina 71 år med stor heder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar