fredag 13 april 2012

Personlig stil: Garderobsplanering!


Foto & Layout: Invicious Productions
ur boken Du är din förpackning (Carlström, 2011)
Förra veckan skrev vi om garderobsrensning och nu är det dags för garderobsplanering! För att skapa en garderob som fungerar måste du börja fundera över följande punkter:

  • På vilket sätt påverkar ditt arbete eller livssituation hur du klär dig?
  • Hur ser din fritid ut, lever du exempelvis ett aktivt, socialt liv eller lugnt liv?
  • Representerar du jobbet, kanske rent av reser mycket?
  • Föreläser du, håller utbildningar eller har eget?


Tänk på att det bästa är om du kan kombinera så mycket som möjligt både privat, på jobbet och på festen (såvida du inte använder arbetskläder eller uniform). Vi återkommer till detta längre fram!

Nu vill vi att du fortsätter där du slutade förra veckan. Du borde nu ha sorterat ordentligt och nästa steg är betydligt enklare. Börja häng in kläderna på följande sätt:
  • Kläder som inte är rätt för säsongen hänger du längst in i garderoben.
  •  Häng klänningar, kjolar, byxor och skjortor snyggt var för sig.
  • Organisera kläderna efter färg!
Ta en extra titt och fundera om allt som nu finns kvar i garderoben är plagg som du älskar OCH som du också älskar att använda. Kanske du fortfarande tycker det är svårt att avgöra skillnaden mellan att tycka om ett plagg på galgen och att tycka om att bära det själv? Många av oss har plagg i garderoben som köptes för att dem var så fantastiskt snygga men trots det aldrig blivit använda för att det är något som inte känns riktigt rätt. När du vet din stilpersonlighet är det betydligt lättare att rensa och trots att du kanske älskar den där blommiga klänningen eller den där glansiga blusen kan du skänka bort dem eftersom du vet varför dem inte är rätt på dig. Kanske är dem bättre på din väninna?
När du vet vilken stil som passar dig bäst kan du göra dig av med eventuella felaktiga mönster, färger, material och snitt, förhoppningsvis redan i butiken när du handlar nästa gång, så dem slipper köpas för att bara hänga på en galge längst in i garderoben...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar