måndag 30 april 2012

Underbara måndag: Nya boken på gång!


Helgen har förflutit med skrivande inför den nya boken Klä bort, klä fram och fuska. Alla bilder snart färdigfotade och flera månaders arbete ska sammanställas i indesign. Vi har länge sökt efter en bok för ”vanliga” kvinnor, dem som vi dagligen möter när vi arbetar i vår verksamhet som frisörer och stilcoacher.

Vi vill belysa vikten av äkthet och normalisera medias falska bild av oss kvinnor och bilderna i boken kommer därför inte vara retuscherade utan vissa kvinnorna precis så som de ser ut. 
 
Vi vill visa kvinnor utan silikon, restylane, hårförlängning och en makeup de inte själva kan lägga till vardags. Vi har därför under ett års tid valt ut modeller med ”vanliga” utseenden, tunt hår, tjockt hår, rynkor, unga, gamla och alla med olika förutsättningar vilket automatiskt gjort att somliga har varit svårare att förändra och andra lättare. 

Några av modellerna har kämpat hårt i sina liv för att finna en plats i samhället, någon har blivit mobbad, en annan har haft en skev självbild, någon varit svårt utbränd och andra har haft ett betydligt enklare liv.
Foto: JAKO Ord & Bild AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar