tisdag 19 juni 2012

Debatt och provokation: Svart!

Så tar vi upp det här med ”färgen” svart igen…Det är verkligen en ”färg” som upprör många när vi diskuterar kring huruvida man egentligen ska använda svart eller ej. Som ni vet tycker vi att det finns så oändligt mycket mer färger att upptäcka! Färg ska ju bäras för att förstärka den karaktär man är!

Svart är egentligen ingen färg utan frånvaro av alla färger och pigment. Enda anlednin­gen att ögat uppfattar svart är att inga färger reflekteras. Svart är en kraftfull färg med ett starkt språk. 

I naturen finner vi den svarta färgen på bland annat mördarsnigeln, blodigeln, sorgmanteln, korpen, skorpionen, svarta änkan och pantern. Detta är speciella djur som förknippas med obehag, fara och tjuvaktighet.I sagans värld finner vi, för att nämna några, Svarte Petter, Stora stygga vargen, Snövits styvmor, bödeln och häxan. Kanske är det inte en slump att de bär svart för att förstärka sinnelaget och deras onda handlingar.

Fundera över hur du vill uppfattas och om du vill signalera det som den svarta färgen står för! Vi menar nämligen att det endast finns ett fåtal personer som egentligen klär i svart och kan bära upp färgen på rätt sätt. Det är personer som är som pantern, magisk, mystisk och med en pondus och dynamik som inger respekt. Svart blir då istället sobert och en färg som signalerar exklusivitet. Inga urtvättade plagg eller oputsade skor och inga överdrifter vad gäller smycken, allt är lika blankt, skinande och enkelt som panterns svarta päls.  
  
Om du är som pantern, reflektera ändå alltid över ditt användande av svart, är du redan en person som tar mycket plats eller som många uppfattar som stark och självständig, kan den svarta färgen få dig att uppfattas dominant, manipulativ, drivande, aggressiv och ”bossig”. Prova att mjuka upp din svarta klädsel med brunt eller grått istället!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar