tisdag 18 september 2012

Blommigt, prickigt, randigt, rutigt eller enfärgat?

Många gånger har du säkert funderat över varför kläder kan se så olika ut på kvinnor. Varför passar vissa i rutigt och andra i blommigt, när du själv kanske känner dig som en städtant i dessa mönster? Varför är det så?

 Alla kvinnor tycker inte om mönster på kläder och alla ska inte bära mönster. Mönster är kopplat till de olika stilpersonligheterna och har stor betydelse för klädseln. Beroende på vilken stilpersonlighet du är dras du till blommigt, prickigt, randigt eller rutigt, stora mönster, små mönster, diskreta mönster eller också ogillar du mönster och håller dig till enfärgat.

Men valet av mönster beror inte enbart på stilen utan även på vår kroppsform och om vi är korta,
långa, stora eller smala, med stor eller liten byst.

En viktig regel är: Välj små mönster om du har en liten eller tunn kropp och större om du är lång eller stor. Små mönster förstorar kroppen och större mönster gör dig smalare.

Fundera över vilka mönster som är dominerande i din garderob eller om du är personen som undviker allt mönstrat!

Vill du veta mer om vilken stilpersonlighet du är och hur du kan kombinera färger, mönster, former och snitt för att bäst matcha din insida? Köp böckerna "Du är din förpackning - konsten att matcha utsidan med insidan (Carlström, 2011) och "Klä bort, klä fram och fuska - en personlig stilguide" (Carlström & Cederholm, utkommer 1 okt 2012) eller boka en stilcoachning online! Blädderex hittar du i länkarna och mer info finns på vår hemsida.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar