tisdag 4 september 2012

Du är din förpackning!"Jag är en tuff brud i lyxförpackning. En tuff brud i snyggt fodral. Jag är ett liten stycke dynamit maskerad till sockerbit......"

I boken Du är din förpackning (Carlström, 2011) beskrivs människor som olika förpackningar,
varumärken, där utsidan och det första intrycket är viktigt för att förstå vad som finns på insidan. Form och innehåll måste stämma överens för att skapa en trovärdighet. Är det så enkelt att man kan benämna människor som förpackningar, att vi alla är olika varumärken? För många är det en provocerande tanke!Somliga anser det oväsentligt att ägna tid åt ytan medan andra sedan länge förstått betydelsen av att vårda sitt varumärke i arbetet som säljare, representant eller egen företagare.Oavsett vad vi anser berättar vår utsida alltid något om oss.


Lill-Babs låt säger allt! Med din utsida kan du göra reklam för den du är men också den du kanske vill eller önskar vara. Du kan använda kläder för att smälta in och passa i en viss mall eller provocera och sticka ut. Genom att i träda dig en viss förpackning kan du också "lura" din omgivning om vem du är, precis som Lill-Babs sjunger, dynamit maskerad som en sockerbit.


 Fundera över vilken förpackning du vill vara! Hur skulle du profilera dig på hyllan bland alla andra förpackningar? Är du en lyxförpackning, en färgstark förpackning eller kanske en mer traditionell förpackning?Vill du ha hjälp med att skapa en förpackning som matchar din insida? 
Köp böckerna Du är din förpackning och Klä bort, klä fram och fuska - en personlig stilguide, eller boka en stilcoachning online! Besök vår hemsida för mer information!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar