torsdag 13 september 2012

Grafisk färgsättning

Ett enkelt sätt att föra in färg i klädseln och förändra stilen, utan att byta ut hela sin garderob, är via accenter, detaljer i avvikande färger. Dessa kan både vara svaga och starka och användas på alltifrån nagellack till scarfar, smycken, väskor, skor och knappar.

En accent är det första ögat uppfattar och ett utmärkt sätt för dig som vill fånga uppmärksamhet till ett specifikt område. Om du exempelvis har komplex för din mage, ta bort fokus från denna genom att istället sätta blickpunkten på de delar av din kropp du är nöjd med. Vill du att människor ska lyssna mer på dig kan du med fördel bära scarfs, glasögon, örhängen eller snyggt halsband i avvikande färg för att sätta fokus till ansiktet.


Väljer du att kombinera dina accentfärger tillsammans med svart eller vitt skapar du en grafisk färgsättning, en kontrastrik, kraftfull och hård färgsättning. Denna passar framförallt på personer som vill uttrycka sig och ta plats. Vill du istället förmedla mer äkthet och mjukhet är det betydligt bättre att kombinera färg med en beige, brun, marinblå eller grå bas eller låta dina skor och din väska vara i brunt skinn som alternativ till svart. I morgon visar vi hur kvinnorna på bilderna fått en klädsel med en naturlig färgsättning och på så sätt också ett helt annat intryck.

Vill du veta mer om vilken stilpersonlighet du är och hur du kan kombinera färger, mönster, former och snitt för att bäst matcha din insida? Köp böckerna "Du är din förpackning - konsten att matcha utsidan med insidan (Carlström, 2011) och "Klä bort, klä fram och fuska - en personlig stilguide" (Carlström & Cederholm, utkommer 1 okt 2012) eller boka en stilcoachning online! Blädderex hittar du i länkarna och mer info finns på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar