tisdag 30 oktober 2012

Päls, paljetter och mönster

Jag såg ut som en liten dam i lördags...
Kappa, pälskrage, pärlor och hatt, redo för en
runda på stan :)
Har det undgått någon att det är ett enorm utbud av päls, paljetter, mönster och klassiska, "damiga" snitt i modet i höst? Jag gick en runda i lördags i samtliga av stadens butiker och precis alla är fyllda av detta. Som alltid när det kommer till mode så är allt inte för alla men jag ska ändå försöka ge tips utifrån de olika stilar som vi arbetar utifrån.

Vi börjar med päls, detta omdiskuterade material, som provocerar många. I butikerna finns både fusk och äkta, satsa på det du själv tycker känns bäst för dig men det finns både för och nackdelar med båda...Kanske den mest uppmärksammade nackdelen är pälsindustrin men så här skriver Hanna på bloggen Naturligtsnygg.se:

Och så till sist måste jag ta upp miljöboven fuskpälsen. Den är också tillverkad av syntetiska material (oftast akryl) och dessutom färgas de med hjälp av kemiska miljöbelastande material allt för att likna äkta päls. Ofta står det på tvättlapparna på dessa produkter att de är brandfarliga. Wonder why…Här kan ni läsa en artikel i Metro i ämnet där Mikael Hedenqvist, professor i polymera material på KTH bland annat säger: Akryl och polyester är oljebaserade plaster. Använder man olja som råvara bidrar det till växthuseffekten.

Vill du satsa på en äkta päls finns det mängder i alla landets second handbutiker eller kanske på någon äldre släktings vind. Klipp sönder, sy in, ändra om, lägg till nya knappar, ett bälte så har du en helt ny ! Släng inte bitarna som blir över, spara dem till en värmande krage!

I morgon tipsar vi om päls i olika former till den naturliga kvinnan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar