fredag 7 december 2012

Frågelåda - Stor byst

Under vår "Kväll med stil" i fredags fick vi in många frågor som vi inte hann besvara. Håll utkik här på bloggen så svarar vi lite då och då! Många svar hittar du såklart i boken "Klä bort, klä fram och fuska - en personlig stilguide". I gårdagens blogginlägg gav vi tips om hur man bäst klär fram sin byst om den är mindre. Idag fortsätter vi på byst-temat och ger några tänkvärda råd till dig med större storlek.

"Hur klär jag mig bäst om jag har en stor byst? Jag vill framhäva den på rätt sätt utan att se alltför utmanande ut..."

 Stor byst eller liten byst är en ständig fråga för många kvinnor. Tyvärr är den ”perfekta” bysten
en av vår tids största fokusering. Jakten på denna gör att kvinnor mer än någonsin lägger sig på operationsbordet. Vi vill istället att du ska trivas med din byst oavsett storlek och form och hjälpa dig att klä fram eller klä bort den på bästa sätt.

Stor byst är när du har problem med att hitta överdelar som passar och du måste ofta gå upp
i storlek för att knäppa kavajen eller skjortan. Tyvärr blir då modellen för stor i midjan och av den anledningen tvingas du många gånger välja A-linje formade överdelar som istället gör dig större.

Sträva efter att hitta en bra BH, ta hjälp av kunniga expediter eller kontakta PXC för att hitta din lokala återförsäljare och prova ut en BH anpassad just för dig. Det är en bra början och något som fler kvinnor skulle behöva lägga pengar på! Rätt BH gör underverk, den lyfter hela dig och gör att kläderna ser bättre ut på din kropp. Det första och viktigaste tips vi vill ge dig är alltså att se över dina underkläder. ( Vill du prova BH:ar i lugn och ro i ditt hem? Kontakta Marie på BaraUnderBara på mariestjarnstrom@hotmail.com eller läs mer om PXC´s BH:ar på www.pxc.se.)

Oavsett storlek på bysten anser flertalet kvinnor vi hjälpt genom åren att de inte vill framhäva sin byst eller sitt dekolletage. För många är det svårt att acceptera denna del på kroppen och vara stolt
över den. Rädslan att visa för mycket eller uppfattas utmanande gör att kvinnor gärna gömmer in bysten i tältliknande plagg. Vi menar att det är stor skillnad mellan att vara slampig, sexig och kvinnlig. En vacker urringning i kombination med en kjol i rätt längd är det kvinnligaste som finns, oavsett storlek på byst.

Om du vill klä bort din byst och få den att upplevas något mindre finns det många saker du kan tänka på:
Vänster: FEL!
Undvik långa halsband i bysthöjd.
Höger: RÄTT!
 • Visa halsen med rundad urringning och bär gärna uppsatt hår eller klipp det kort.
 • Välj matta och mörka överdelar.
 • Undvik glansiga, stela och grova tyger på dina överdelar.
 • Omlottmodeller är smickrande för alla med stor byst.
 • Undvik långa halsband i bysthöjd. Det drar uppmärksamheten till detta område, låt istället halsbandet vila i halsen eller satsa på en snygg frisyr och makeup för att rikta fokus till ansiktet.
 • Placera en löst hängande sjal runt halsen, för att förvilla bysten. Sjalar som viras många varv och dessutom är kraftigare i kvalitén bygger volym på din överkropp, speciellt om du kombinerar med halsband.
 • Undvik kragar med mycket tyg.
 • Vänster: FEL!
  Sömmar, fickor, mönster och knappar vid bysten förstorar.
  Höger: RÄTT
 • Undvik korta och tajta ärmar som slutar i bysthöjd.
 • Sömmar, fickor, mönster och knappar vid bysten förstorar.
 • A-linjeformade modeller bör undvikas, sträva efter att framhäva bysten.
 • Använd inte polotröja.
 • Tänk på att smala och höga klackar skapar obalans i dina proportioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar