måndag 28 januari 2013

Det är väl insidan som räknas?

Varför är det så viktigt med personlig stil? Det är väl insidan som räknas?

En kund till oss frågade sin 15-årige son varför han stod så länge i badrummet och fixade med sitt hår. - "Jag måste ju ge insidan en chans, mamma" Klockrent tycker vi! Precis så är det. Vi lever i ett snabbt samhälle med hög konkurrens där vi (tyvärr) bedöms både utifrån vår insida och från vår utsida. Dina kläder, mönster, färger och former är en betydelsefull kommunikation till din omgivning och bildar varumärket DU.  Det handlar alltså om att visa vem du är för att ge det intryck du önskar, något som är viktigt i de flesta sammanhang, oavsett var vi befinner oss. Det kan gälla alltifrån en anställningsintervju till sökandet efter en ny partner eller att kunna se sig själv i spegeln och känna sig nöjd med den man är.  Personlig stil handlar om äkthet och trovärdighet, att du är dig själv oavsett vilka människor eller situationer du möter. Vi anser att personlig stil både kan vara en framgångsfaktor och en hälsofaktor.
 
Foto: Philip Friberg / Invicious Productions
Att ha koll på sin personliga stil gör det också betydligt lättare att handla kläder, dina inköp blir genomtänkta och du slipper en garderob full med kläder som inte används, något som är betydelsefullt i det enorma ”slit- och-släng”-konsumtionssamhälle vi lever i. 

Vill du veta mer om vilken stilpersonlighet du är och hur du kan kombinera färger, mönster, former och snitt för att bäst matcha din insida? Köp böckerna "Du är din förpackning - konsten att matcha utsidan med insidan (Carlström, 2011) och "Klä bort, klä fram och fuska - en personlig stilguide" (Carlström & Cederholm, 2012) eller boka en stilcoachning online! Blädderex hittar du i länkarna och mer info finns på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar