torsdag 31 januari 2013

Hur hittar man sin stil? - steg 3

Hur kan man hitta stilen själv? Vilka knep finns det? Hur ska man tänka? Hur ska man förhålla sig till färger, snitt, former etc? 
Att hitta sin personliga stil är ingen ”quick fix”, allt börjar med insidan och reflektion över man är, det finns inga genvägar.  Vår bok ”Klä bort, klä fram och fuska – en personlig stilguide” är en handbok i ämnet och i denna kan läsaren guida sig själv fram med både frågor och personlighetstest för att hitta just sin stil. De kommande dagarna tänkte vi presentera de viktigaste generella råden utifrån denna. 

I går fick du fundera över hur du vill uppfattas! Nästa steg är att göra en djupdykning i garderoben, där har du faktiskt alla svar!

Det första du ska göra är att titta på de plagg du brukar få mest beröm för! Vad är gemensamt för dessa? Är de mönstrade? Är de i ett visst material, en speciell färg eller med några detaljer? Satsa på fler i samma stil!


Titta även på alla de plagg du sällan eller aldrig använder! Vad är gemensamt för dessa? Påminn dig om detta nästa gång du står i affären och håller i ett liknande plagg. Kanske är du kvinnan som egentligen trivs bäst i det enkla men hela tiden försöker köpa något helt annat i hopp om att inte se ”tråkig” ut? Dessa plagg eller accessoarer passar kanske bättre på din väninna?  


Bild från boken "Du är din förpackning". Foto: Invicious Productions


Vill du veta mer om vilken stilpersonlighet du är och hur du kan kombinera färger, mönster, former och snitt för att bäst matcha din insida? Köp böckerna "Du är din förpackning - konsten att matcha utsidan med insidan (Carlström, 2011) och "Klä bort, klä fram och fuska - en personlig stilguide" (Carlström & Cederholm, 2012) eller boka en stilcoachning online! Blädderex hittar du i länkarna och mer info finns på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar