onsdag 9 januari 2013

Kan man blanda alla stilar?

Klassisk/romantisk klänning från LaRedoute

Häromdagen dök det upp en fråga från en kund som gjort en stilcoachning online.

"Om jag är tex. klassisk är det ok att variera lite mellan de andra stilarna som klassik-naturlig, klassik-dramatisk? Eller ska man hålla sig till ett fack jämt?Jag menar stanna inom klassisk, men vara lite mer dramatisk på fest, naturlig på jobbet och romantisk på ett bröllop...
Jag misstänker att jag kommer bli lite uttråkad på alla mjuka neutrala färger och former... ;-)"

Bra fråga som kräver ett lite längre svar.

Så här kan man säga: När man genomgått en stilcoachning blir man oftast en blandning av två stilar, en som är ens huvudkaraktär och den andra som blir mer som en twist eller en influens. Att skifta mellan flera olika kräver att man är så säker att den dominerande stilen ”lyser igenom”, så det inte uppfattas som att man ”hoppar” mellan olika stilar = icke trovärdigt. Ju mer "säker" man är på sin stil desto mer kan man alltså ta ut svängarna och ändå vara genomtänkt. 

Changeling med Angelina Jolie
För att svara på frågan så kan alla stilar blandas med klassisk, det viktigaste är att det klassiska genomsyrar allt som en röd tråd i din stil. Både på festen eller bröllopet bör helheten upplevas klassisk, alltså en enkel klänning/kjol/byxa med stilrent snitt i ett exklusivt material tillsammans med få men väl utvalda detaljer. Romantiken bör inte ta över och framförallt inte genom massa gulliga detaljer, blommiga mönster och volanger. Romantiken kan man föra in genom en sjal, en blomma/spänne i håret eller en tygblomma som brosch. Romantiken kan även vara via material som kashmir, angora, sammet och spets eller som smycken och väskor ex. i vintagestil och pudriga färger i toner som rosa, beige och benvitt. Inspireras av filmer som skildrar 20-30-talet så har du en perfekt mix av klassisk och romantiskt. Hattar, flor, päls, pärlor, spets blandat med exklusiva material. Det kvinnliga och eleganta blir romantiken.


The Artist med Bérénice Bejo.

Romantisk elegans

Klassisk-romantisk stil
Samma sak gäller med inblandning av dramatik i klädseln. Mer om detta i morrn!

Vill du veta mer om vilken stilpersonlighet du är och hur du kan kombinera färger, mönster, former och snitt för att bäst matcha din insida? 

Köp böckerna "Du är din förpackning - konsten att matcha utsidan med insidan (Carlström, 2011) och "Klä bort, klä fram och fuska - en personlig stilguide" (Carlström & Cederholm, 2012) eller boka en stilcoachning online! Blädderex hittar du i länkarna och mer info finns på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar