torsdag 10 januari 2013

Klassisk-dramatisk!

Häromdagen dök det upp en fråga från en kund som gjort en stilcoachning online.

"Om jag är tex. klassisk är det ok att variera lite mellan de andra stilarna som klassik-naturlig, klassik-dramatisk? Eller ska man hålla sig till ett fack jämt?Jag menar stanna inom klassisk, men vara lite mer dramatisk på fest, naturlig på jobbet och romantisk på ett bröllop...
Jag misstänker att jag kommer bli lite uttråkad på alla mjuka neutrala färger och former... ;-)"

Bra fråga som kräver ett lite längre svar.

Så här kan man säga: När man genomgått en stilcoachning blir man oftast en blandning av två stilar, en som är ens huvudkaraktär och den andra som blir mer som en twist eller en influens. Att skifta mellan flera olika kräver att man är så säker att den dominerande stilen ”lyser igenom”, så det inte uppfattas som att man ”hoppar” mellan olika stilar = icke trovärdigt. Ju mer "säker" man är på sin stil desto mer kan man alltså ta ut svängarna och ändå vara genomtänkt. 

För att svara på frågan så kan alla stilar blandas med klassisk, det viktigaste är att det klassiska genomsyrar allt som en röd tråd i din stil. Både på festen eller bröllopet bör helheten upplevas klassisk, alltså en enkel klänning/kjol/byxa med stilrent snitt i ett exklusivt material tillsammans med få men väl utvalda detaljer.

Igår svarade vi på hur du kan göra om du vill få in mer romantik i din stil på ett klassiskt sätt, idag är det dags för den dramatiska twisten.

Den viktigaste grundregeln om du vill blanda in dramatik i sin klassiska stil är att inte göra dig för överarbetad, less is more!
  
För in dramatiken på ett sparsmakat sätt genom en färgklick på skjortan, blusen, väskan eller sjalen. Eller gör som modellen på bilden nedan, ett dramatiskt mönster på en klänning med klassiskt snitt och material. I morrn visar vi fler modeller som är klassiskt-dramatiska i stilen!


Vill du veta mer om vilken stilpersonlighet du är och hur du kan kombinera färger, mönster, former och snitt för att bäst matcha din insida? 

Köp böckerna "Du är din förpackning - konsten att matcha utsidan med insidan (Carlström, 2011) och "Klä bort, klä fram och fuska - en personlig stilguide" (Carlström & Cederholm, 2012) eller boka en stilcoachning online! Blädderex hittar du i länkarna och mer info finns på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar