onsdag 23 januari 2013

Personlig stil!

Vad är egentligen personlig stil? Här kommer vår syn!

Japp...men det är bra om utsidan matchar den!
Personlig stil är när utsidan, din ”förpackning”, matchar insidan och när du framhävt dina bästa kvalitéer och din kropp med hjälp av rätt kläder, mönster, färger, former, material, snitt och frisyr.  Vi anser att alla kan ha en personlig stil, det är alltså inte detsamma som att vara annorlunda och sticka ut utan om att spegla den man är oavsett om man vill synas och vara färgstark eller om man är en person som vill vara enkel och diskret. 

Alla människor kan ”sätta på sig” en ny stil och förändra sin utsida men personlig stil är mycket mer än så. Det är när DU bär kläderna och inte kläderna bär dig, när det finns en harmoni och en helhet och när du känner dig ett med plagget. Personlig stil är när du vet hur du plockar delar av modet som passar både din kropp och din personlighet och när din stil fungerar i alla sammanhang, både på jobbet, på fritiden och på festen. Det är när din garderob ger ett samlat intryck och när du slipper hoppa mellan olika stilar och vara en kamelont för att ”passa in”. 

Vad är personlig stil för dig? 
 
Bildkälla: http://advancedstyle.blogspot.se
Vill du veta mer om vilken stilpersonlighet du är och hur du kan kombinera färger, mönster, former och snitt för att bäst matcha din insida? 

Köp böckerna "Du är din förpackning - konsten att matcha utsidan med insidan (Carlström, 2011) och "Klä bort, klä fram och fuska - en personlig stilguide" (Carlström & Cederholm, 2012) eller boka en stilcoachning online! Blädderex hittar du i länkarna och mer info finns på vår hemsida.

4 kommentarer:

 1. Om man ska ta sin förändring stegvis - i vilken ände bör man då börja? Ska man börja med snittet, färgen, mönster, accessoarer? Hur ska man tänka för att gradvis hamna rätt i sin stil?

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!

  Jättebra fråga som nog många funderar över. I vår bok "Klä bort, klä fram och fuska" kan du guida dig fram och stegvis förnya din stil. Du får frågor att reflektera över både om dig själv och din garderob och därefter får du tydliga riktlinjer om exempelvis vilka mönster du bör hålla dig till. Nästa vecka kommer vi skriva en hel del om just din fråga här på bloggen. Följ oss så får du fler tips!

  SvaraRadera
 3. Jag har läst boken och kan verkligen rekommendera den till andra, men inte lyckats komma längre än att jag har sorterat bort mycket svarta kläder ur garderoben. Det ska bli intressant att få veta mer om hur jag kan tänka ett steg längre.

  SvaraRadera
 4. Vad roligt! Härligt att lämna plats åt lite färg :) Under veckan som kommer blir det tips utifrån boken, annars är nästa steg stilcoachning om du känner att du vill veta ännu mer och få mer personlig hjälp!

  SvaraRadera