onsdag 27 februari 2013

Förändringar!

Denna veckan delger vi några sidor ur boken "Du är din förpackning - konsten att matcha utsidan med insidan" (2011).  Boken går att köpa i vår webshop och i övriga internetbokhandlar och ingår även i biljettpriset till våra GÖR OM MIG SHOWER som en gåva till alla gäster.

I boken beskriver Eva delar av sitt eget liv och ger ett djup och en tyngd som övriga böcker inom ämnet personlig stil på marknaden saknar. Personlig stil är så mycket mer än bara yta...


Hur stor betydelse har utsidan för vårt mående? Kan en förändring av utsidan locka fram mer av vår insida? 

Vilka värderingar vi än har är nog flertalet överens om betydelsen av att vara tillfreds med sin spegelbild. Att vara nöjd med sig själv och ha god självkänsla gör det lättare att möta livets utmaningar. Vi kan aldrig bortse från att vi alla är både yta och insida! Efter konst- och dramakursen bestämde jag mig slutligen för att börja spela huvudrollen i mitt eget liv och tillgodose mina behov och inte alla andras. Jag ville finna min insida, förändra mina tankar och beteenden, för att därefter lyfta fram en ny och mer harmonisk Eva på utsidan. Min avsaknad av bekräftelse och kärlek i det liv jag levde hade format mig till en person jag inte längre kände igen. 

Långsamt var jag tvungen att titta inåt för att förstå vem jag var, vad jag behövde för att må bra och framförallt vad min nya “förpackning” skulle uttrycka. Jag tvingades möta min barndom och sorger jag länge burit på. Min mask och gamla “förpackning” byttes ut, mitt svarta hår, svarta kläder, militärbyxor och jeansjacka ersattes långsamt med en ny stil. Fram växte en kvinna med feminina kläder, mer färg, blont hår och ett äkta leende. Jag upplevde hur jag med hjälp av en säkrare utsida äntligen vågade ta för mig mer. En ny fas i mitt liv inleddes, en inre resa med omtumlande förändringar, reflektioner och utmaningar. Mina många år som egen företagare inom hår, stil, färg, makeup och tatuering avslutades. Min kropp var utarbetad och jag stod inför ytterligare en förändring. Studier på komvux inleddes och därefter fyra år på högskolan till 6-9 lärare i bild/samhällskunskap och specialpedagogik. Samtidigt läste jag parallella utbildningar, bland annat kommunikation och medling, konst och film samt en ettårig KBT-utbildning. Livet låg framför mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar