måndag 4 februari 2013

Hur hittar man sin stil ? - steg 5

Hur kan man hitta stilen själv? Vilka knep finns det? Hur ska man tänka? Hur ska man förhålla sig till färger, snitt, former etc? 
Att hitta sin personliga stil är ingen ”quick fix”, allt börjar med insidan och reflektion över man är, det finns inga genvägar.  Vår bok ”Klä bort, klä fram och fuska – en personlig stilguide” är en handbok i ämnet och i denna kan läsaren guida sig själv fram med både frågor och personlighetstest för att hitta just sin stil. De kommande dagarna tänkte vi presentera de viktigaste generella råden utifrån denna. 

Förra veckan fick du reflektera över vem du är, hur du vill uppfattas och även ta en djupdykning i din garderob! Idag ger vi ett grundläggande tips på hur du skapar en personlig stil. Fler kommer i morgon!

Titta på dina drag, är dem mjuka eller mer kantiga och hårda? Repetera denna form i din klädsel. Runda, mjuka drag, exempelvis lockigt hår eller hår med fall, smilgropar, runda ögon, kurvig kropp ska speglas i klädseln med väskor, skor, smycken, detaljer, glasögon, mönster och material som är detsamma. Exempelvis blommor, mocka, volanger och matta material. Precis tvärtom ska du tänka om du är mer rak i din kropp, med ett rakt hår och en mer kantig ansiktsform. Då passar du bäst i former som fyrkantiga glasögonbågar och stelare smycken och mönster som är kantiga, oregelbundna, randiga och rutiga. Lätt som en plätt? När du väl hittat rätt så är det lätt! Självklart finns det undantag men öva dig i att se dina former och att följa dem!


Rakt hår, raka mönster

Mjukt hår, mjuka mönster
Vill du veta mer om vilken stilpersonlighet du är och hur du kan kombinera färger, mönster, former och snitt för att bäst matcha din insida? Köp böckerna "Du är din förpackning - konsten att matcha utsidan med insidan (Carlström, 2011) och "Klä bort, klä fram och fuska - en personlig stilguide" (Carlström & Cederholm, 2012) eller boka en stilcoachning online! Blädderex hittar du i länkarna och mer info finns på vår hemsida.

Bilderna är från GÖR OM MIG SHOW Oskarshamn 2012 i samarbete med Paul Mitchell Sweden och de lokala frisörerna M&M studio och Shine Hårstudio (Oskarshamn) Annettes Hårdesign, Frisörhörnan och Hårfint (Mönsterås)
Makeup: Make up by Maja
Foto: Ola Åkeborn / JAKO Ord & Bild AB - www.jako.nu
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar