fredag 1 februari 2013

Hur hittar man stil stil? - steg 4

Hur kan man hitta stilen själv? Vilka knep finns det? Hur ska man tänka? Hur ska man förhålla sig till färger, snitt, former etc? 
Att hitta sin personliga stil är ingen ”quick fix”, allt börjar med insidan och reflektion över man är, det finns inga genvägar.  Vår bok ”Klä bort, klä fram och fuska – en personlig stilguide” är en handbok i ämnet och i denna kan läsaren guida sig själv fram med både frågor och personlighetstest för att hitta just sin stil. De kommande dagarna tänkte vi presentera de viktigaste generella råden utifrån denna. 

I går fick du ta en djupdykning i din garderob! Nu vill vi att du ska fortsätta med detta och nu börja reflektera över de färger som finns i den!  

  • Vilka färger är återkommande i din garderob och vilka färger beskriver bäst din insida? Precis som ett rum kan förmedla olika känslor eller ta och ge energi med hjälp av färg kan även dina kläder göra det, både till dig själv och till din omgivning.
  • Lita på att din älsklingsfärg är rätt (om den ej svart). Dras du alltid till en viss färg men ändå känner att den inte riktigt passar, besök en frisör som hjälper dig med din hårfärg eller kombinera färgen med andra färger än svart, exempelvis brunt som ger ett mjukare intryck och lättare harmonierar med de flesta färger. Inspireras av naturens färgkombinationer!


Vill du veta mer om vilken stilpersonlighet du är och hur du kan kombinera färger, mönster, former och snitt för att bäst matcha din insida? Köp böckerna "Du är din förpackning - konsten att matcha utsidan med insidan (Carlström, 2011) och "Klä bort, klä fram och fuska - en personlig stilguide" (Carlström & Cederholm, 2012) eller boka en stilcoachning online! Blädderex hittar du i länkarna och mer info finns på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar