onsdag 6 februari 2013

Hur hittar man stin stil ? - steg 7

Hur kan man hitta stilen själv? Vilka knep finns det? Hur ska man tänka? Hur ska man förhålla sig till färger, snitt, former etc? 
Att hitta sin personliga stil är ingen ”quick fix”, allt börjar med insidan och reflektion över man är, det finns inga genvägar.  Vår bok ”Klä bort, klä fram och fuska – en personlig stilguide” är en handbok i ämnet och i denna kan läsaren guida sig själv fram med både frågor och personlighetstest för att hitta just sin stil. De kommande dagarna tänkte vi presentera de viktigaste generella råden utifrån denna. 

Igår fick du fundera över vikten av fokus och blickpunkter i din klädsel och att framhäva dina fördelar istället för de delar på din kropp du kanske anser är mindre bra. Idag handlar det om less is more, en viktig grundregel när det kommer till personlig stil. Du ska alltså inte enbart sätta fokus på dina fördelar utan även bestämma dig för att renodla din utsida för att ge ett samlat intryck utan för många olika ställen för den du möter att titta på. Med detta menar vi att du måste bestämma dig för vad som ska synas. Vill du exempelvis sätta fokus på ditt ansikte så gäller det att inte överdriva. En annorlunda frisyr, en stark hårfärg tillsammans med mycket smink, stora öronhängen och utmärkande glasögon är too much.  Kanske räcker det med ett större halsband och en väska i avvikande färg och form?  

Använder du glasögon, tänk då på att även dessa är en accessoar, speciellt om du bär glasögon med detaljer eller i avvikande färger och mönster. Låt dem synas och undvik att hänga på dig för stora örhängen eller utmärkande halsband. Detsamma gäller om du använder en klocka som är avvikande i form, storlek och färg. Sätt fokus på din klocka och var sparsmakad i övrigt. Less is more handlar om att skala av och plocka bort så att DU syns, inte enbart din makeup eller dina accessoarer.
 
Mönster och glasögon räcker. Undvik örhängen!

Fokus på ansiktet med ett större halsband.

Utmärkande väska och utmärkande skor kombinerat med ett smycke, i detta fall ett armband.
Det kan även vara ett större halsband eller ett par örhängen men kom ihåg: Lagom är bäst!


Vill du veta mer om vilken stilpersonlighet du är och hur du kan kombinera färger, mönster, former och snitt för att bäst matcha din insida? Köp böckerna "Du är din förpackning - konsten att matcha utsidan med insidan (Carlström, 2011) och "Klä bort, klä fram och fuska - en personlig stilguide" (Carlström & Cederholm, 2012) eller boka en stilcoachning online! Blädderex hittar du i länkarna och mer info finns på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar