torsdag 14 februari 2013

Hur ska man klä sig?

När är det viktigt att ändra på sin personliga stil? Ska man ha olika stilar i olika sammanhang eller alltid ha samma?
Många menar att de skiftar sin stil efter humör eller att de har olika stil beroende på om det är vardag, fest eller arbete men du ger alltid ett tryggare intryck om det finns en röd tråd i din stil.  Färgstarkt ena dagen, romantiska volanger andra dagen och mer strikt den tredje ger ett splittrat intryck och gör att människor får svårt att tolka den du är.  Det är alltid ett vinnande koncept att vara sig själv i alla sammanhang och inte anpassa sig efter olika situationer. Din stil bör vara genomgående men kan kläs upp eller kläs ner med olika accessoarer och material. Häromdagen bad vi er läsare skicka in frågor och tankar kring detta: 

"Hej,
Jag jobbar som personlig assistent inom handikapp. Och driver också en egen firma. Jag vill gärna ge mina kunder uttryck och intryck av att jag är en trygg person, precis som jag är på insidan. Men min stil är romantisk/blommig. Hur gör jag bäst klädmässigt för att ge uttryck för det?"


Vi fick även en reflektion från en läsare om kläder i läraryrket:


"Jag är gymnasielärare och kommer i kontakt med en mängd olika människor i en mängd olika sammanhang - det finns dock ingen uttalad klädkod i yrket. Jag upplever att många klär sig ledigt, vissa slappt. Sedan tillkommer ibland After Work och ibland andra sociala sammanhang, samt fritid så klart."

Här ger vi vår syn: (OBS! Höj ljudet, tyvärr dålig kvalitet vilket vi lovar är en engångsföreteelse :)
ROMANTIC - Day night party
Så här kan du som är romantisk klä dig om du vill se "lagom" romantisk ut, utan att bli alltför "gullig".
Med andra material och mindre mönster ser du mer professionell och sofistikerad ut.Vill du veta mer om vilken stilpersonlighet du är och hur du kan kombinera färger, mönster, former och snitt för att bäst matcha din insida? Köp böckerna "Du är din förpackning - konsten att matcha utsidan med insidan (Carlström, 2011) och "Klä bort, klä fram och fuska - en personlig stilguide" (Carlström & Cederholm, 2012) eller boka en stilcoachning online! Blädderex hittar du i länkarna och mer info finns på vår hemsida.

2 kommentarer: