måndag 11 februari 2013

Variera sin stil efter humör och sammanhang?

När är det viktigt att ändra på sin personliga stil? Ska man ha olika stilar i olika sammanhang eller alltid ha samma?
Många menar att de skiftar sin stil efter humör eller att de har olika stil beroende på om det är vardag, fest eller arbete men du ger alltid ett tryggare intryck om det finns en röd tråd i din stil.  Färgstarkt ena dagen, romantiska volanger andra dagen och mer strikt den tredje ger ett splittrat intryck och gör att människor får svårt att tolka den du är.  Det är alltid ett vinnande koncept att vara sig själv i alla sammanhang och inte anpassa sig efter olika situationer. Din stil bör vara genomgående men kan kläs upp eller kläs ner med olika accessoarer och material. Är du dramatisk kan du exempelvis göra som här på bilden. Vill du veta hur just du kan variera din stil utifrån det yrke och liv du har ? Skriv till oss i kommentarsfältet här på bloggen så ger vi svar! Vi vill gärna att du som läsare påverkar innehållet!

DRAMATIC - Day night party


Eva 52 år...
Av olika anledningar kan man också fastna i sin personliga stil. Många gånger handlar det om att sitta fast i sig själv. Man kan ha fastnat i en period i sitt liv där man trivdes med sig själv, när man var ung, snygg och modern. Den personliga stilen bör spegla tiden vi befinner oss i just nu och därför kan det vara viktigt att uppdatera sin stil för att visa att man är aktuell och rätt för sin ålder. Det kan vara alltifrån att föna ner 80-tals luggen och lägga den blå mascaran på hyllan till att göra om sin hårfärg eller sluta köpa samma kläder som tonårsdottern.

Det kan också vara viktigt att förändra eller förnya sin stil om man upplever att man blir missförstådd för den man är, exempelvis alltid drar till sig människor man inte vill eller inte får den respekt man önskar. Ett annat exempel på när man kan behöva reflektera över sin stil är om man står i ett vägskäl i sitt liv och behöver stärka den man är för att öka chanserna till nya möjligheter som nytt jobb, ny partner etc. Förändringar i livet, både positiva och negativa, skapar nya värderingar, nya rollfördelningar och att utvecklas som människa kräver ofta även en utveckling av stilen. 
Vill du veta mer om vilken stilpersonlighet du är och hur du kan kombinera färger, mönster, former och snitt för att bäst matcha din insida? Köp böckerna "Du är din förpackning - konsten att matcha utsidan med insidan (Carlström, 2011) och "Klä bort, klä fram och fuska - en personlig stilguide" (Carlström & Cederholm, 2012) eller boka en stilcoachning online! Blädderex hittar du i länkarna och mer info finns på vår hemsida.

4 kommentarer:

 1. Hej,
  Jag jobbar som personlig assistent inom handikapp. Och driver också en egen firma.

  Jag vill gärna ge mina kunder uttryck och intryck av att jag är en trygg person, precis som jag är på insidan. Men min stil är romantisk/blommig. Hur gör jag bäst klädmässigt för att ge uttryck för det?
  Mvh Hanna Westergren

  SvaraRadera
 2. Hej Hanna! Håll utkik på bloggen under veckan så ger vi svar!

  SvaraRadera
 3. Hej! Tack för ännu ett jättebra inlägg. Jag är gymnasielärare och kommer i kontakt med en mängd olika människor i en mängd olika sammanhang - det finns dock ingen uttalad klädkod i yrket. Jag upplever att många klär sig ledigt, vissa slappt. Sedan tillkommer ibland After Work och ibland andra sociala sammanhang, samt fritid så klart.

  SvaraRadera
 4. Roligt att du gillar vår blogg! Håll utkik under veckan så tar vi upp din kommentar i ett inlägg!

  SvaraRadera