måndag 25 februari 2013

Vem är du bakom masken?

Denna veckan delger vi några sidor ur boken "Du är din förpackning - konsten att matcha utsidan med insidan" (2011).  Boken går att köpa i vår webshop och i övriga internetbokhandlar och ingår även i biljettpriset till våra GÖR OM MIG SHOWER som en gåva till alla gäster.

I boken beskriver Eva delar av sitt eget liv och ger ett djup och en tyngd som övriga böcker inom ämnet personlig stil på marknaden saknar. Personlig stil är så mycket mer än bara yta...

"VEM ÄR DU?
Frågorna jag ställer i boken kommer troligtvis att vända upp och ner på tankarna om dig själv, dina kläder, mönster, frisyr och färger. Allteftersom du tar dig genom texten och de Sokratiska frågor jag ger dig kommer du förmodligen finna en ny person i den kanske alltför stora tröjan eller de svarta kläderna du bär.
 

Att finna sin personliga stil innebär att du ger dig ut på en inre resa och tvingas ifrågasätta dig själv och din ”förpackning”. Vid ett tillfälle reagerade en av mina kunder starkt på frågan när hon började använda svart och iklädde sig denna ”förpackning”. För kvinnan var detta smärtsamt att svara på. En allvarlig händelse i tonåren var resultatet av att hon halva livet valt att klä sig i svarta kläder för att inte ta plats och synas. För henne blev frågan från mig en betydelsefull insikt och vändpunkt. Idag undviker hon svart och är glad över att hon äntligen fått sätta punkt för den svarta delen i sitt liv.
 

Att förstå och reflektera över vem man är tar tid och kräver mod eftersom det i många fall upplevs smärtsamt att titta inåt. Många menar att vår personlighet förändras i de olika sammanhang vi befinner oss i. Jag håller delvis med, då det är i mötet med andra vi utvecklas och ifrågasätts. Jag anser däremot att alla bär på en grundpersonlighet och att många av våra beteenden är invanda sedan barnsben. Att förstå sina beteenden, svagheter och styrkor gör att det i förlängningen blir lättare att möta och förstå andra människor i olika situationer. 

Min personliga och största utveckling är mina äktenskap och tiden jag arbetade som tatuerare. I yrket mötte jag människor från alla samhällsklasser och äktenskapen lärde mig allt om hur jag inte ville att mitt liv skulle vara! Jag hade troligtvis aldrig orkat förändra min tillvaro om reflektionen över masken och min ”förpackning” inte ägt rum på konst- och dramakursen. Efter många år insåg jag slutligen vem jag var och vad jag behövde för att må bra i mitt liv.
 

Därför vill jag ge dig ytterligare en fråga, tänk noga igenom och ta den tid du behöver för att finna svaret. Skriv gärna ner det, för att senare återkomma och reflektera över ditt svar. Samtliga frågor i boken skapar tillsammans den inre resa du bör göra för att förstå och utveckla din personliga stil.
 

Frågan är: Vem är du bakom masken?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar