fredag 8 mars 2013

Camilla Thulin i skärgården!

Såg på Mia på Grötö igår kväll på TV4 play där Camilla Thulin och Anna Mannheimer var gäster tillsammans med sina män. Fick en hel del reflektioner...

Först måste vi verkligen berömma Camilla Thulin för hennes fantastiska klänningar. I går var inget undantag, en vacker grå klänning med vintageblommor ur hennes egna kollektion (precis som den på bilden här bredvid). MEN, som tittare kändes det faktiskt väldigt konstigt att se henne tassa runt i sin fina, exklusiva utstyrsel när de andra gästerna bar vindjacka och jeans. Camilla beskrev att hon alltid vill vara fin för att visa respekt mot dem hon möter, speciellt när hon är offentlig. Men det såg ut som hon frös rejält och hade svårt att anpassa sig till situationen i skärgårdsmiljön, hennes klänning lämpade sig helt klart mer för jobbet i innerstan.

Personligen tycker vi att det lätt blir lite överdrivet att aldrig kunna slappna av i sin klädsel oavsett om man ska synas offentligt eller inte. Som den stilikon hon faktiskt är för många vore det kanske bra om hon visat en annan sida hos sig själv, hur man kan bära sin stil även till vardags, det är ju trots att där de flesta människor befinner sig. Och att våga visa en annan sida av sig själv är ju liksom det som alla dagens dokumentära prat-program som Mia på Grötö, Stjärnorna på slottet och Så mycket bättre mfl syftar till. De flesta kändisar har vunnit mycket på det. I veckans program av Mia på Grötö kändes Anna Mannheimer flera gånger mer färgstark, avslappnad och närvarande, trots att hon bara använde en vit t-shirt och jeans.  Det är precis detta som är utstrålning! Personlig stil handlar om så mycket mer än en vacker klänning och rätt BH.

Precis som vi tagit upp här på bloggen tidigare så kan man ha samma stil i alla sammanhang, MEN det handlar om att anpassa den efter aktivitet genom att använda olika accessoarer och material. Om man vill vara fin på landet och är klassisk/romantisk, som Camilla  troligtvis är, kan man faktiskt bära byxa en romantisk blus/tunika med en värmande kofta, ändå vara snygg OCH visa respekt mot sina medmänniskor.

Här får du lite förslag Camilla!

Inspiration for CamillaEller så här, ännu mer klassiskt och casual men minst lika snyggt:

Casual ClassicEller vill du veta mer om vilken stilpersonlighet du är och hur du kan kombinera färger, mönster, former och snitt för att bäst matcha din insida?
Köp böckerna "Du är din förpackning - konsten att matcha utsidan med insidan (Carlström, 2011) och "Klä bort, klä fram och fuska - en personlig stilguide" (Carlström & Cederholm, 2012) eller boka en stilcoachning online! Blädderex hittar du i länkarna och mer info finns på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar