måndag 4 mars 2013

Ett-två-tre: Dramatisk romantisk!

Förra veckan fick vi en väldigt bra fråga på mailen som vi tänker ge svar på här:

"I er bok finns det förslag på hur man kan göra med ett-två-tre regeln men jag skulle gärna se fler tips, gärna som passar olika stilpersonligheter. Ska man främst välja tre accentfärger eller gäller det även basfärger? Själv har jag fått rådet att accentuera med armband, scarves, mössa, väska men kan jag även lägga till accentfärger på andra sätt utan att lägga fokus på fel saker? Jag har ju inte alltid mössa och väska så annars blir det ju svårt att upprepa 3 ggr? "

Eva svarar:
Färg tre gånger innebär allt från ring, nagellack, hårfärg, läppstift, små detaljer som knyter ihop "bilden" av dig. Somliga personer ska precis som du beskriver inte ha för mycket accentfärger beroende på stil, längd och vikt. Personligen använder jag sällan accentfärger utan klär mig mer ton-i-ton då jag är klassisk/naturlig. Däremot knyter jag alltid ihop min klädsel med mina basfärger t.ex bruna skor, brun handväska, brunt läderband på klockan eller små detaljer som pärlor i öronen+pärlarmband+vita prickar i sjalen. Tänk alltid att såväl färg, form, material är ett sätt att repetera och få ihop klädseln/stilen. Ett-två-tre måste göras med finess så det inte ser "övermatchat" ut och ibland kan det räcka med att repetera något två gånger istället för tre.

Förra veckan fick du massor med inspirationsbilder på modeller som bar kläder och accessoarer utifrån denna "regel". Denna veckan ger vid ännu mer exempel på ett-två-tre, nu kopplat till de olika stilarna!

Dramatic Romantic 1-2-3
Till vänster: Dramatiskt på ett balanserat sätt med bruna detaljer i coqnac. Skor, väska, bälte och glasögon i samma ton. Dramatiken finns i mönstret och i färgen på blusen. Den mjuka romantiska formen går igenom i hela klädseln.

Till höger: Plocka upp valfri färg i blusen, i detta fall det röda som återfinns i smycke och skor. Ett annat alternativ skulle kunna vara läppstift, nagellack och sjal. Bryt av med en väska i annan färg för att inte övermatcha.  Samtliga former i klädseln är mjuka och följsamma = romantiska.


Vill du också ha svar på någon fråga om stil som du funderar över, tveka inte att kontakta oss! Förmodligen är det fler än du som vill veta...Skriv i kommentarsfältet eller maila till info@rebornlifestyle.com

Eller vill du veta mer om vilken stilpersonlighet du är och hur du kan kombinera färger, mönster, former och snitt för att bäst matcha din insida?
Köp böckerna "Du är din förpackning - konsten att matcha utsidan med insidan (Carlström, 2011) och "Klä bort, klä fram och fuska - en personlig stilguide" (Carlström & Cederholm, 2012) eller boka en stilcoachning online! Blädderex hittar du i länkarna och mer info finns på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar