onsdag 27 mars 2013

Kappahl goes classic!

De senaste åren har Kappahl sällan fått besök av oss. Vår åsikt är att Kappahl-butikerna ofta upplevts som röriga och svåra att orientera sig i. Glitter och paljetter varvas med blusar och tröjor i obestämd stil och allt har känts väldigt odefinierbart. Vi blev därför så glada när vi fick veta att Kappahl ryckt upp sig genom att, precis som övriga kedjor, satsa på att ta fram en kollektion med kläder som följer samma stil. På herrsidan har Kappahl en tid tillbaka haft märket Hampton Republic, där båda våra män shoppat en hel del av sina kläder. Hampton Republic har haft en lite klassisk/naturlig/romantisk så kallad "old english- touch" på sina kläder med tweed, manchester, stickat, skjortor men har även passat den som gillat lite inslag av dramatik med roliga detaljer som mönstrade flugor och näsdukar i kombination med de dova bruna och grå tonerna. Nu äntligen har Kappahl lanserat samma märke för kvinnor och i vår/sommar-kollektionen är den stilrena klassiska och moderna preppy/marina/"sailorlooken" stor på både dam- och herrsidan. (Mer om preppy i morrn!)

TIPS! Till denna look är det viktigt att du låter ditt hår vara stilrent och enkelt i en hästsvans eller utsläppt. Har du kort hår, låt det vara lugnt och stilla utan massor med "rufs". Kombinera med en klassisk klocka och pärlöronhängen så har du en fräsch sommarlook.  Skor som passar är loafers, seglarskor eller fritidssko från exempelvis ECCO eller Vagabond. Är du ung funkar Converse, men vill du ge ett mer vuxet intryck tycker vi du ska överlåta denna "uttjatade" skomodell till din tonårsdotter!

I följande bilder har vi satt ihop en outfit till dig som är klassisk, klassisk/naturlig och klassisk/dramatisk. Shorts och tröja kommer från Kappahl.

Du som är romantisk bör undvika allt randigt eftersom det "stör" de mjuka former och rundade drag du har. Kombinera istället med en enfärgad överdel.

Classic sailor look


Loafer shoes
295 SEK - bhs.co.uk


Loafer shoes
140 SEK - matalan.co.uk


Michael Kors leather satchel handbag
2 350 SEK - forzieri.com


Henri Bendel stud earrings
315 SEK - henribendel.com

Classic sailor day look


Minnetonka shoes
510 SEK - gravitypope.com


Ecco leather sneaker
840 SEK - zalando.co.uk


Kelly Katie straw tote bag
165 SEK - dsw.com

Classic dramatic sailor look


Keds tall shoes
345 SEK - zalando.co.uk


Michael kors tote
5 185 SEK - net-a-porter.com


Round eye glasses
65 SEK - zerouv.myshopify.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar