måndag 25 mars 2013

Vårens trender?

Helgen har spenderats i Stockholm med viktiga möten och inspiration. Trots köpstopp blev det en del shopping men bara sånt som var nödvändigt.......ja vi sätter punkt där :)

Alltid lika kul att komma till storstan men också väldigt skönt att komma hem. Många intryck och mångfalden av människor som finns i Stockholm går inte riktigt att jämföra med lilla Karlskrona. Därför är det väldigt intressant att försöka utläsa vad som egentligen gäller i vår ur storstadens synpunkt.


Så dagens blogginlägg tänkte vi ägna åt lite "trendspaning".

Har du själv uppmärksammat någon viss trend i vår? Något som du tycker är fint, fult, förskräckligt, konstigt eller supersnyggt? Skriv till oss!


Helt rätt i vår är:


  • Tunna dunjackor - Prinsessan Madeleine dök upp i en blå modell förra sommaren och detta året har dessa jackor slagit igenom stort. Mängder av butiker har sina olika varianter, alltifrån 300 kr upptill flera flera tusen.

    Under vår lediga dag i Stockholm gick den rosa på bilden från Kappahls nya Hampton Republic kollektion åt som smör i precis alla deras butiker i innerstan. I varje butik kunde man se flera kvinnor som antingen provade den, stod i kö för att köpa den eller frågade efter att få köpa den som satt på skyltdockan eftersom storlekarna var slut. Helt klart populär, kanske lite för populär. Men kul att kvinnor vågar bära lite färg och lägger den svarta jackan på hyllan! "Köpstopps-Eva" inhandlade en dunjacka i grön modell från Lindex. Supersnygg och användbar både i vår, sommar och höst.

  • Runda solglasögon - I soliga Stockholm vimlade det av unga som gamla i rundare former.

  • Långt hår och ombre- Överlag hade inte många kvinnor vi såg med riktigt kortklippt, spretigt hår. I så fall kunde man tydligt se eller höra att de var turister. Ja vi vågar nog påstå att det faktiskt är sant.
    Även ombre-färgningarna och de naturliga färgskiftningarna kunde ses på många.

    På söder vimlade det däremot av olika frisyrer och ett mode som ska ge intrycket av att man är avslappnad och inte bryr sig, man tar det som finns i garderoben och sätter till något från second hand och struntar i att både borsta och tvätta håret. Heja torrschampoo!

  • Klassiska snitt - I vår är den klassiska stilen verkligen på framfart både på herr- och damsidan. Vi återkommer till detta i morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar