fredag 12 april 2013

Kläder på dejt!

Lugn, försiktig, mjuk?
Hur tycker ni att man ska tänka kring klädsel om man ska på dejt? De flesta vill väl vara lite extra fina samtidigt som man vill anpassa sig efter rådande omständigheter, dvs vart man ska någonstans. (Balklänning passar ju knappast på en enklare restaurang t ex.)

Att dejta kan betyda väldigt olika för olika människor. Vissa gör det som en kul och lättsam grej för att lära känna nya personer och andra dejtar med omsorg för att verkligen hitta den rätta. Andra dejtar regelbundet den dem lever med för att hålla liv i kärleken. Detta inlägg vänder sig till dig som är singel och står i ett nytt skede i livet och önskar träffa någon som du kan leva länge med.

För att svara på frågan om vilka kläder man bör ha på en dejt måste man egentligen gå förbi utsidan och istället prata om insidan. Kläder handlar om så mycket mer än bara yta, via dem sänder du ut signaler för andra att tolka. Det kan handla om alltifrån vilka värderingar du har, vilket jobb, politisk åsikt men framförallt hur du är som person. Rolig, äventyrlig, eftertänksam, sprallig, målmedveten, öppen, självständig eller försiktig?

Om du verkligen vill hitta en partner som är rätt för dig måste du börja med dig själv. Reflektera över vem du är, vilka ord som beskriver dig och vad du behöver för att må bra! Är du lugn och behöver trygghet, ta det ett steg längre och fundera över vad trygghet innebär för dig.  

Vilka egenskaper ska din framtida partner ha för att balansera dig, både dina positiva och negativa sidor? Det är lätt att fascineras av någon som är ens motpol, kanske för att det finns en inre önskan om att själv vara så. Men är det rätt för dig i ett långsiktigt perspektiv?

Självständig, målmedveten, bestämd?

I början när vi träffat någon är det lätt att rosa moln får oss att bli blinda och det är svårt att upptäcka sidor som vi inte tycker om hos den andre. Är du sann mot dig själv och vad du behöver är det också enklare att redan vid ett tidigt stadium säga tack och hej till fortsatta dejter. Med all säkerhet kommer en person som exempelvis är äventyrslysten och flirtig alltid att vara så, mer eller mindre beroende på hur livet formar en. En person som är lugn och försiktig kommer förmodligen inte vara den som hoppar bungyjump eller följer med dig på äventyrliga resor.

Så tillbaka till kläderna. Det är alltså viktigt att du redan på första dejten visar vem du är genom att bära kläder som representerar dig. Låt personen ta dig för den du är. När du känner dig ett med plagget du bär är du också trygg, bekväm och avslappnad. Först då kan du vara närvarande i stunden och fokusera på den du möter.

Det går alltså inte att ge ett konkret klädförslag på en sån här fråga. Inspireras istället av våra tidigare inlägg de senaste dagarna. Mönstrade byxor eller preppy-look går alldeles utmärkt att använda på dejt, anpassa det till din stil och efter om det är vardag eller fest/kväll.

Lyssna på Eva när hon berättar om klädernas betydelse vid en dejt!


 
Vill du veta mer om vilken stilpersonlighet du är och hur du kan kombinera färger, mönster, former och snitt för att bäst matcha din insida? Köp böckerna "Du är din förpackning - konsten att matcha utsidan med insidan (Carlström, 2011) och "Klä bort, klä fram och fuska - en personlig stilguide" (Carlström & Cederholm, 2012) eller boka en stilcoachning online! Blädderex hittar du i länkarna och mer info finns på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar