onsdag 3 april 2013

Mönstrade byxor!

Mönstrade byxor från Lindex Missoni-kollektion 2012
Ett plagg som verkligen lever kvar sen förra året är mönstrade byxor. För många "vanliga" kvinnor som är över 25 kan det vara ett svårt plagg att bära om man inte gör det på rätt sätt. Det kan lätt blir "för" ungdomligt, dessutom är mönster något som förstorar och drar blickarna till sig och är man inte riktigt överens med sin figur kan det vara ett väldigt jobbigt plagg att ha på sig. I höstas när Lindex släppte sin Missoni kollektion gick flertalet plagg åt som smör här i vår lilla stad medan de mönstrade byxorna ensamt hängde kvar långt in på vintern. Denna veckan tänkte vi därför ägna bloggen åt att visa bilder på hur du kan kombinera byxor till just din stil, både till vardags och till fest.


 • Det viktigaste rådet vi vill ge dig som läser och är sugen på mönstrat är att, precis som vi skrev förra veckan gällande vårens preppy-look, låta ditt hår vara lugnt och stilla. En spretig frisyr, ett frissigt/ovårdat lockigt hår eller hårfärg med flera olika färger (som inte smälter ihop, ex tydliga randiga/breda slingor) rör ihop intrycken och det blir svårt för människor du möter att fokusera sin blick. Detta gäller oavsett om du väljer att ha mönstrat som överdel eller underdel. Ju mer diskret mönstret är, desto mindre behöver du tänka på detta råd.

 • Det andra rådet gäller dina smycken och övriga accessoarer. Tänk alltid "less is more". Sätt gärna till en matchande väska men var då sparsmakad i resten av klädseln. Använder du ett stort halsband, undvik stora öronhängen och tvärtom. Har du en annorlunda frisyr och dessutom en stark hårfärg är detta ännu viktigare. Kanske räcker det med ett snyggt läppstift som drar blickarna till ditt ansikte.

 • Det sista rådet vi vill ge dig är att alltid följa formen som finns i mönstret. Är det prickiga byxor, kombinera med runda former i dina accessoarer.

Idag blir det endast inspiration och i morrn återkommer vi med utvalda byxor och kombinationer! Vilken "byxgrupp" faller du för?Pants with pattern - discreet
Pants with pattern - flowers


Pants with pattern - graphic


Pants with pattern - brown


Emilio Pucci drop-crotch pants
1 950 SEK - farfetch.com


Sister Jane printed pants
640 SEK - topshop.com


Oasis tapered pants
180 SEK - oasis-stores.com
Topshop jacquard pants
585 SEK - topshop.com

Monsoon printed pants
550 SEK - monsoon.co.uk

Mulberry colorful pants
5 090 SEK - net-a-porter.com

Topshop
550 SEK - topshop.com

J.Crew colorful pants
3 555 SEK - net-a-porter.com

Topshop jacquard pants
720 SEK - topshop.com
Matthew Williamson floral print pants
5 710 SEK - net-a-porter.com
Topshop cigarette pants
655 SEK - topshop.com
Topshop cigarette pants
655 SEK - topshop.com
River island
345 SEK - riverisland.com
H&M patterned pants
245 SEK - hm.com
By Malene Birger cropped pants
3 310 SEK - bymalenebirger.com
H&M satin pants
245 SEK - hm.com
Topshop floral pants
ebay.co.uk
Ter Et Bantine side zip pants
3 185 SEK - farfetch.com
Rochas straight leg pants
5 010 SEK - net-a-porter.com
Topshop color block pants
550 SEK - topshop.com
H&m pants
150 SEK - hm.com


3 kommentarer:

 1. Jag faller för de diskreta eller möjligen blommiga, fast i lugna toner.

  SvaraRadera
 2. Mönstrade byxor är inget för mig..
  Däremot ser jag väldigt mycket fram emot lördag då vi ska komma till er! Spännande!

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen ett svårt plagg och kanske undviker du mönster överlag? För vissa stilpersonligheter blir det helt enkelt "too much" med mönster. Vi kommer prata mer om detta på lördag under föreläsningen :)

  SvaraRadera