onsdag 8 maj 2013

Ändra stil på ett plagg!

Premiäravsnittet på vår webbtv handlade i går om vårjackor och temat fortsätter under veckan. En av våra läsare undrade hur man kunde rädda ett felköp. Hon beskrev bland annat hur hon kände sig som en flygvärdinna i den marinblå kavaj som är så modern nu i vår och sommar. Kanske känner du igen känslan av att uppleva sig utklädd i vissa plagg?

Kavajen i fråga är klassisk i sin stil, dels på grund av färgen, helt motsatt till romantikens färger som är ljusa, skira och sobra, och också helt motsatt till den naturliga stilens färgen som är mer jordnära. Snittet är klassiskt, den är hård och stel i sin passform och de metallfärgade knapparna med det ingraverade "sigillet" förstärker den klassiska känslan. Jämför man kavajen från Kappahl och den från Lindex är de lika men olika. Den från Lindex är något dyrare, den har också en blankare yta och blankare och fler knappar och därmed blir den mer klassisk än den ur Kappahl-kollektionen. Men det finns hopp för båda och det är dem små detaljerna som gör det!

Byt ut knapparna!

Det första du bör göra om du vill mjuka upp den klassiska känslan är att byta ut alla knapparna. Sy istället på mattare varianter, gärna i trä, brunt skinn eller tyg för en mer naturlig look. Är du romantisk kan du satsa på matt/blanka med pärlemorskimmer eller några i matt metall som ser lite handarbetade ut. Därefter handlar det om hur du kombinerar ditt plagg. Mer om detta i morrn!


För bildkälla, klicka på respektive bild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar