onsdag 1 maj 2013

Hur blandar man sin stil?

Vi fick en fråga för ett tag sen som vi vill lyfta då vi tror att fler funderar över detta:

Eva Attling i romantisk stil
 Hej! Det har nu gått ett tag sen min stilcoachning o det har dykt upp flera frågor under resans gång. Jag är alltså romantisk-klassisk och undrar på vilket vis och hur mycket jag ska blanda in det klassiska, dvs hur många procent av varje? 

 Hälsningar från en stilförvirrad 

 Det viktigaste rådet vi vill ge som var på detta är att inte låta dig styras alltför mycket av din stilguide. Låt denna vara som den heter, en guide eller en inspiration till att klä dig för att ta fram dina bästa sidor, både på insidan och på utsidan.

Skillnaden mellan en romantisk stil och en romantisk-klassisk stil är att den senare är mer ren och enkel. I denna kombination får inte något bli för överarbetat eller för gulligt utan romantiskt på ett mer sofistikerat och balanserat sätt. Helt enkelt en klassisk look med femininitet där romantiken blir materialen, färgerna och snittet, ex insvängt och med mjuka kavajslag.


Såhär kan man beskriva det du undrar över:

 ”Mickan” är klassisk med inslag av romantik, hon har en bestämd framtoning och röst med ett rakt hår och rena drag. Romantiken finns i snittet på kläderna och de ljusa färgerna som är genomgående i klädseln. Stilen kan även uppfattas som övervägande romantisk om Mickan istället varit en person med mjukare/försiktigare framtoning och med ett lockigare hår.

Emma Hamberg däremot är en annan kombination med romantisk som en del, hon har en stil med mer naturliga inslag med naturnära material, matt bomull där romantiken speglar sig i volangerna, blommorna, färgerna och snittet på kläderna, en mer avslappnad romantisk stil.
 

Är du romantisk som första del handlar det mer om att du har eller behöver ha en mjukare framtoning än den renodlade klassiska kvinnan. Du kanske är den som väljer kofta framför kavaj och ”vanliga” byxor framför kostymbyxa eller byxa i mer exklusiv bomull. Och förmodligen har du också mer fall i ditt hår jämfört med den kvinna som är klassisk. Men fundera inte så mycket över vilken stil som kommer ”först” och hur många procent som du ska blanda in, din stilkombination är en riktlinje för dig själv och inget som någon annan kommer se. Det finns mängder av kombinationer av stilar trots att vi utgår från fyra personligheter. Hur det blir på just dig handlar om helheten och kombinationerna mellan kläderna du bär och din egen framtoning, dina rörelsemanéer, röst och drag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar