fredag 10 maj 2013

Jeansjacka - tidlöst?

Ett återkommande plagg varje vår och sommar är jeansjackan. Många tycker att det är ett plagg som kan bäras till det mesta men vi tycker att man bör se upp med hur.

Storleken: Alltför många kvinnor köper för stor jeansjacka vilket gör att man ser både större och kortare ut än vad man är. Den bör vara välsittande och formad efter din kropp. Det är väldigt sällan man knäpper en jeansjacka så välj en mer tajt passform.

Färgen: Ju äldre du är desto viktigare tycker vi det är att du väljer en jacka som inte ser alltför sliten ut. Satsa på en som är jämn i tonen. Personligen tycker vi också att du inte ska låta dig inte lockas av de färgade jeansjackor i alla möjliga pasteller som just nu finns i butikerna. Köp en jeansfärgad eller en vit så kan du kombinera den till mer och även bära den nästa år.

Detaljerna: Samma sak här som ovan, ju äldre du är desto mer bör du satsa på enkelhet för att inte göra dig för rörig. Undvik alltså nitar och utstickande knappar, hängande dragkedjor etc. Dessa detaljer gör det svårt för dig att kombinera plagget till smycken och mönster.

Kombinationerna: Jeansjacka är ett tidlöst plagg som passar till alla stilar men överlag tycker vi att många som bär jeansjacka och är 30+ bär den på ett lite väl ungdomligt vis. Undvik kjol + leggings och bär istället jackan till kjol och bara ben eller capribyxor. Våga använda jackan på ett mer kvinnligt, stiligt eller naturligt sätt med enkla plagg och accessoarer. Kom ihåg "less-is-more", lagom är alltid bäst och får DIG att synas, inte bara kläderna. Det är de stilfulla och sparsmakade detaljerna som höjer jeansjackan till en ny nivå! På måndag visar vi hur!


How to not wear a jeans-jacket when you´re 30+

How to not wear a jeans jacket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar