onsdag 22 maj 2013

Leggings! - Hiss eller diss?

Leggings and dress
Reflektera över bilden - Leggings - Hiss eller diss?

Du som följt oss ett tag vet att vi har ett visst förhållande till leggings. I gårdagens webbtv-program tog vi upp ämnet och idag berättar vi mer om hur vi tänker kring detta "plagg".

Varför envisas så många kvinnor med att bära leggings år ut och år in?
 • "Leggings är bekvämt och skönt"
 • "Man slipper raka benen"
 • "Man slipper visa sin vinterbleka hud"
 • "Eventuella bristningar, åderbråck och andra komplex döljs"
 • "Man kan ha klänning till vardags och inte vara för fin"
 • "Alla klänningar och kjolar som görs idag är så korta att man behöver ha något under"
 • "Klänningen ser lite tuffare ut med leggings under"
Personligen tycker vi leggings är ett plagg som används alldeles för mycket, det har nästan blivit en "ovana" för många, svår att vänja sig av vid. Leggings finns i många olika längder och utformningar men samtliga ger intrycket av att kroppen "delas av", den ser alltså både kortare och bredare ut. Vi tycker dessutom att dem gör kvinnor okvinnliga, det är betydligt vackrare att visa sina ben. Och vill man inte detta rekommenderar vi istället att man satsar på capribyxa kombinerat med en tunika eller blus.

När kan man då ha leggings? Det finns egentligen inte så många sätt som är rätt men i morgon visar vi hur!

Vad tycker du själv om leggings? Kommentera gärna!4 kommentarer:

 1. Själv har jag använt de flesta av dessa ursäkter för att bära leggings:) jag tycker dock att de överanvänds. Men så såg jag ert program där ni diskuterade "Odd Molly-typen resp kulturtanten. Vem anser ni passar i "den danska stilen"? Kan en romantisk stilpersonlighet bära upp det utan att det blir "too much"? Behövs det ett inslag av ex dramatik eller passar det även den som brukar kombinera med klassiskt eller naturligt, anser ni?

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!

  Kolla nästa program så svarar vi där, det är lite för "invecklat" för att svara via text :)

  SvaraRadera
 3. Tog ni upp detta i förra programmet? I så fall måste jag ha missat det...?

  SvaraRadera
 4. Hej Anna!
  Vi tog aldrig upp din fråga då den ligger "före" många av våra tittare. Vi har ännu inte gått in på stilarna i programmet och med risk för att röra ihop det lämnar vi denna för ett tag.

  När det gäller stilarna naturligt, dramatisk, romantisk och klassisk som vi diskuterar kan de alla kombineras, vissa har mycket inslag av något medan andra personer lite. Samma sak gäller variationer inom varje klädmärke. Odd Molly plagg finns exemepelvis i många olika utseenden som lockar till sig köpare med flera stilar beroende på om man är övervägande naturlig, romantisk eller dramatisk. Viktigt att tänka på är också att stilar ser olika ut på olika personer beroende på frisyr, färger, längd, kropp, glasögon etc och framförallt hur personen rör sig, pratar och tar plats i rummet. En dramatisk-naturlig stil kan alltså ha en mängd olika uttryck, alltifrån Gudrun Sjödén till etno, eco osv.

  Överlag skulle vi säga att den kreativa "Kultur-tant" stilen du beskriver alltid är dramatisk i sitt inslag medan Odd Molly är mer mjuk. En klassisk person skulle aldrig bära någon av stilarna du frågar om då den ena är too much och den andra alldeles för "gullig/ljuv".

  SvaraRadera